Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat la proposta de creació en el parlament valencià d’una Comissió permanent no legislativa sobre polítiques integrals de joventut.

Segons ha explicat la diputada Maria Josep Calabuig “la funció d’esta comissió seria la d’abordar els drets de la joventut valenciana i les mesures que des de l’administració s’han d’impulsar per fer-los efectius. Així mateix seria l’espai idoni per analitzar junt als agents socials i organitzacions representatives la realitat juvenil i les respostes a les problemàtiques que pateixen les i els joves”.

Com s’explica des de Compromís actualment les polítiques de joventut s’engloben dins de la Comissió permanent legislativa de Política social i Ocupació, “però entenem que les problemàtiques que afecten a les joves són tan transversals (habitatge, transport, ajudes socials, emergència climàtica, salut mental..) que és necessari englobar-les es una mateixa comissió”.

“En Compromís”, ha assenyalat Calabuig, “pensem que cal apropar la joventut a la política, a la seua cambra legislativa. Els representants de la societat como som els diputats i diputades de Les Corts hem d’abordar des de la política els problemes que afecten concretament a la joventut, fer-los entendre que també ells i elles son importants. Qüestions com ara la salut mental o l’addicció al joc son problemes que hem d’enfrontar d’una forma molt concreta quan es tracta de la població juvenil, ja que requereixen d’un tractament específic”.