Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Isaura Navarro, ha criticat el posicionament que va expressar ahir en roda de premsa la portaveu i consellera d’Hisenda, Ruth Merino, contrari a l’harmonització fiscal entre autonomies.

Des de Compromís es recorda que l’objectiu dels impostos no és altre que distribuir la riquesa i la renda, disposant de recursos suficients per finançar els serveis públics, garantint les polítiques socials que la majoria necessiten. “Primer es perdonen impostos als rics i després venen les retallades, és el modus operandi del PP, buscant excuses en l’anterior gestió del govern, sempre sense cap rigor”, ha explicat Navarro.

“El Consell de PPVox està posant en perill la reivindicació de la reforma del finançament amb un plantejament contrari a la Constitució espanyola i el sentit comú. El finançament estatal es nodreix dels impostos recaptats a tot l’estat, no plou del cel. Per tant, el tracte just que reclamem els valencians i valencianes a l’estat es nodreix d’impostos, renunciar a una fiscalitat justa suposa renunciar a un finançament just. Es veu que cal recordar al PP que açò no és Madrid, on la festa la paguen els altres, aprofitant-se dels privilegis de capitalitat”, ha advertit la parlamentària.

Per a la parlamentària, “argumentacions com les que va soltar ahir Merino evidencien, una vegada més, que el govern de PPVox deixa al poble valencià abandonat a la seua sort per a donar privilegis als més rics. Però què anem a esperar d’una consellera d’Hisenda que arribà a afirmar que no té un model per a la reforma del finançament? Sembla que no sap per on va si no li ho diu Boluda o algun altre dels grans empresaris que, evidentment, marquen la seua acció de govern”.