Bota al contingut principal

El portaveu d’Educació i diputat, Gerard Fullana i la portaveu adjunta Isaura Navarro han mantingut este matí reunions amb els representats sindicals de l’ensenyament d’STEPV, CCOO-PV i UGT-PV per analitzar conjuntament el convuls inici de curs escolar i les problemàtiques que la gestió de PP i Vox està comportant.

Fullana ha explicat als sindicats les iniciatives parlamentàries del seu grup sobre educació que es debatran en el ple de les Corts de la setmana vinent. El parlament valencià haurà de posicionar-se sobre la petició d’una comissió d’investigació proposada per Compromís sobre els motius que han provocat el caos al procés d’adjudicació de places docents per al curs 2023-2024.

“Considerem que el parlament ha d’investigar si s’han respectat els criteris establits en la normativa, si s’ha produït algun tipus de manipulació dels llistats facilitats pel programari informàtic i qualsevol altre extrem relacionat amb el considerable retard en la resolució de les incidències produïdes”, ha sostingut el diputat.

Així mateix Fullana ha explicat el contingut de la moció subsegüent del seu grup posterior a la interpel·lació al Conseller, José Antonio Rovira, que també formarà part de l’ordre del dia de pròxim ple amb què s’exigeix a Educació que complisca i desenvolupe els acords de plantilles en els termes que van ser signats de forma unànime per tots els integrants de la mesa sectorial.

Compromís reclama a Educació que rectifique la situació caòtica de l’actual procés d’adjudicació i assegure que es complisca el calendari establert amb tres adjudicacions setmanals i dotar de més personal administratiu les direccions territorials docents d’educació per poder gestionar el volum de tasques que s’acumulen.

Així mateix s’insta al Consell a seguir augmentant la plantilla docent actual de l’escola pública valenciana permetent l’augment d’unitats i la reducció de ràtios per seguir millorant l’ensenyament públic valencià.

Un dels altres objectius que marca Compromís és el de l’estabilitat del personal docent amb la convocatòria de processos d’oposicions i concursos anuals que consoliden les plantilles i  els treballadors i treballadores tal i com s’ha estat fent els darrers 8 anys, millorant la seua estabilitat laboral. “Instem també a treballar per l’estabilitat del professorat interí mentre no supere els processos selectius”.

De la mateixa manera els representants de Compromís i els dels sindicats han abordat les partides que cal exigir que estiguen presents en el Pressupostos de la Generalitat de 2024 en matèria educativa.