Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha anunciat que denunciarà davant l’Oficina Antifrau el contracte que la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Clínic (INCLIVA) ha adjudicat a l’empresa Mysphera SL, participada accionarialment pel secretari autonòmic de  Planificació, Informació i Transformació Digital de la Conselleria de Sanitat, Bernardo Valdivieso.

Segons ha explicat el diputat i portaveu de Sanitat en Les Corts, Carles Esteve, “ens trobem amb una adjudicació per un muntant de quasi un milió d’euros que l’administració valenciana, a través d’una fundació pública ha atorgat a una empresa participada per un membre del govern valencià, a més amb un tipus d’adjudicació, la del contracte restringit, que augmenta les sospites d’un tracte de favor”.

“Ha sigut arribar al poder el govern de PP i Vox, i una empresa del sector sanitari com Mysphera SL, que els darrers anys obtenia contractes de quanties molt menors des que Valdivieso forma part de l’organigrama de direcció de la conselleria des de fa tres mesos ha obtés ja dos adjudicacions públiques, una d’elles la de 950.000€ per al desenvolupament de models d’intel·ligència artificial. Creiem que és necessari que l’Oficina Antifrau investigue les possibles irregularitats en este procediment”.

Així mateix, Esteve ha registrat en el parlament valencià una petició de compareixença de Valdivieso, a més d’una bateria de peticions de documentació per a tindre accés a tots els escrits, plecs i actes sobre esta i altres adjudicacions a Mysphera SL.