Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Joan Baldoví, ha revelat hui que la Generalitat ha abonat 733,6€ amb motiu del desplaçament del Director General de Cultura, Sergio Arlandis, a la Fira Internacional del Llibre de Madrid entre el 4 i el 5 d’octubre. Segons la documentació a la que ha tingut accés el Grup Parlamentari Compromís, Arlandis es va allotjar en l’EXE Plaza, un hotel de quatre estreles situat en el Passeig de la Castellana amb un cost de 488€ per una única nit. La resta de l’import correspon a despeses de transport i dietes.

Baldoví ha qualificat esta despesa com “un símbol de la manera de gestionar de PP i Vox. Mentres amb una mà retallen els recursos del sector cultural valencià, amb retallades en entitats com l’Institut Valencià de Cultura o l’IVAM, amb l’altra no tenen miraments per tornar a les pitjors pràctiques del passat de malbaratament de recursos públics”.

La coalició ha recordat que el Codi de Bon Govern -que el propi Arlandis ha subscrit- estableix que “les persones incloses en l’àmbit d’aplicació del Codi extremaran l’austeritat en els seus desplaçaments en l’exercici del seu càrrec”. Segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística, la tarifa mitjana diària dels allotjaments a Madrid se situava en 147,09€ al mes de setembre.

“Qualsevol persona que haja buscat allotjament a Madrid sap que hi ha opcions més que dignes per la meitat o un terç de l’import que s’ha gastat la conselleria de Barrera. Sembla que quan es tracta dels diners dels valencians no tenen cap mirament en gastar sense límit. Per això preguntarem al Consell pel motius d’esta despesa tan desorbitant en una única nit d’hotel” ha conclòs Baldoví.