Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha anunciat que presentarà una esmena al projecte de llei de Mesures amb la proposta que la Generalitat garantisca la gratuïtat del transport públic per a les persones menors de 31 anys entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2024.

Cal recordar que el govern de Carlos Mazón ha eliminat esta mesura en el projecte de pressupostos de la Generalitat de 2024. Segons la diputada de Compromís, M. Josep Calabuig, “actualment, desenes de milers de joves utilitzem el transport públic de forma gratuïta, de fet, en l’últim any ha augmentat el nombre d’usuaris i això es deu a la política de gratuïtat que vam implantar des del Botànic. Ara Mazón ha decidit acabar amb aquest benefici que suposava un gran estalvi per a les nostres butxaques. L’actual govern abandona descaradament a les persones joves que clarament hem perdut capacitat adquisitiva i des de Compromís no ho permetrem”. 

Es tracta d’una mesura de mobilitat que la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori hauria d’aplicar en el transport públic de la seua competència, això és, als TRAM de Castelló i Alacant, així com a les línies de Metrovalència.

“En el debat de la llei de Mesures, els grups parlamentaris hauran de posicionar-se i sabrem qui està a favor de fer la vida més fàcil a les persones joves”, ha conclòs Calabuig.