Bota al contingut principal

Compromís ha denunciat hui que tot i que les dades de l’EPA sobre el territori valencià marquen que tenim un greu problema en l’atur femení (un 14% de desocupació en dones front a un 9,6% en homes) la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha fet desaparèixer els programes destinats a promoure l’ocupació femenina dels pressupostos de la Generalitat per a 2024.

Segons explica la diputada Mònica Àlvaro, “la partida anomenada Ocupació amb perspectiva de Gènere que l’anterior Govern del Botànic havia dotat amb 30 milions ha desaparegut del pressupost per al 2024”.

“I no només eixa partida, el govern de PP i VOX ha decidit unilateralment i sense avisar, eliminar també partides com els estudis de la Càtedra d’economia feminista o fins i tot els 30 mil euros que donava a associacions com la de dones rurals per al foment del cooperativisme”, assenyala la responsable d’ocupació de Compromís.

Per a corregir esta situació des del Grup Parlamentari Compromís han presentat mig centenar d’esmenes als pressupostos en la secció del Labora i la Secretaria Autonòmica d’Ocupació. Estes esmenes a més de dotar de fons la línia d’ocupació amb perspectiva de gènere, també remarquen la necessitat de comptar amb convenis per l’erradicació de l’escletxa laboral per raó de gènere.

Així mateix es proposa la inclusió dels preceptius informes d’impacte de gènere que el Conseller Rovira ha obviat en els pressupostos, o fins i tot la necessitat de combatre l’assetjament sexual o per raó de sexe com un risc psicosocial en les programacions de l’INVASSAT, ja que, segons recordaven esta mateixa setmana des del sindicats valencians, el 72% de les víctimes són dones i  no informen a l’empresa de les situacions d’assetjament per por a les represàlies.

“El retall de totes les partides en ocupació ha sigut brutal: ocupació jove, pressupostos del LABORA, partides per a l’INVASSAT, etc” declara la diputada Àlvaro, “no obstant, negar que les dones tenim un greu problema i que calen accions per igualar l’ocupació de les dones amb la dels homes, ens obliga a pensar que este pressupost té un problema de misogínia davant d’este retall inexplicable”, finalitza la parlamentària.