Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Joan Baldoví, ha registrat hui un escrit sol·licitant formalment la convocatòria de la Comissió Mixta Consell-Corts sobre finançament i deute històric, una demanda que ja ha realitzat en reiterades ocasions al president de la Generalitat, Carlos Mazón i que ha sigut ignorada. Esta comissió, formada pels grups parlamentaris, el Consell i els experts sobre finançament nomenats per les Corts, es reunia de forma habitual abans de les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera les últimes legislatures, tal i com marca una resolució aprovada per Les Corts a instància del PP l’any 2016. 

Per a Baldoví, “Mazón està incomplint el mandat del parlament valencià i el que el seu partit demanava al govern del Botànic quan estaven en l’oposició. No és casualitat que després de sis mesos al govern, este Consell encara no haja convocat una reunió de treball amb les Corts per parlar de finançament i deute històric. El govern de Mazón ha confessat públicament que no té proposta de reforma de finançament i és evident que no vol defensar la condonació del deute, perquè ni entre ells es posen d’acord. No van a Madrid a defensar els interessos valencians sinó a rebre instruccions, estan esperant a reunir-se amb Ayuso per a decidir el posicionament d’este govern en debats que afecten la vida de cinc milions de valencians i valencianes. És indignant que este govern no tinga un posicionament propi i que estiga més pendent dels interessos de Madrid que defensar les reivindicacions valencianes”.

“Desconeixem quina proposta portarà la consellera Merino al Consell de Política Fiscal i Financera. No volen escoltar als grups de les Corts que representem al poble valencià i no volen escoltar les opinions dels nostres experts. Sembla que l’única opinió que els interessa és la de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que està en contra precisament de la condonació del nostre deute. Ens agradaria preguntar-li a la consellera, per exemple, per què es defensa un dèficit del 0,3% i no un de l’1% que seria coherent amb el pes de les Comunitats Autònomes en la despesa pública. És una llàstima que el govern de PP i Vox només tinga oïts per a la que sembla la seua ‘jefa’” ha refermat Baldoví.