Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Sanitat en Les Corts, Carles Esteve, ha denunciat hui la negativa del conseller de Sanitat, Marciano Gómez, a donar-li accés, després de la corresponent petició de documentació, als informes que el seu departament ha realitzat sobre diferents aspectes del funcionament dels departaments de salut.

Com a exemple Esteve assenyala la petició dels estudis realitzats respecte del clima social, clima laboral i clima global de circumstàncies, així com estudis de règim jurídic i enquestes realitzades a la ciutadania sobre el departament de salut d’Elx-Vinalopó. “El conseller -ha afirmat Esteve- va fer referència a estos estudis al Ple de les Corts del passat 20 d’octubre. Després de la seua intervenció registràrem la petició de documentació i la sorpresa indignant ha vingut en la resposta del conseller”.

“Ens contesta que eixos informes seran elements determinants per a la decisió respecte a la pròrroga de la concessió del departament d’Elx-Vinalopó però no ens dona accés als mateixos en un exercici de funambulisme que incompleix la legalitat”.

Des de Compromís es recorda al conseller de Sanitat que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, primer, i el Tribunal Suprem, després, han deixat ben clar que negar documentació a l’oposició és una vulneració de drets fonamentals.

El grup parlamentari ha registrat un recurs d’empara a la Mesa de les Corts per reclamar al conseller de Sanitat que rectifique i done accés al diputat Esteve a la documentació sol·licitada. “Amb la jurisprudència que hi ha al respecte el que està fent el conseller de Sanitat és directament un delicte. Si no es produeix eixa rectificació acudirem als tribunals per a què siguen ells qui esmenen esta falta de transparència del govern del PP i Vox”.

Per al parlamentari de Compromís “sembla que cal advertir-li al conseller Gómez que l’opacitat de hui sol ser la corrupció de demà. Estan caient en els mateixos errors de l’anterior etapa del PP al Consell, quan Compromís va haver d’obrir la via judicial, sent pioners a l’estat, per reclamar documentació que se’ls negava als diputats”.

“Aleshores ja es va evidenciar que aquella opacitat tractava d’amagar nombroses irregularitats que acabaren en sonats casos de corrupció. La negativa del Consell de PP i Vox a donar-nos la documentació sobre un departament de salut privatitzat ens fa sospitar el pitjor de les seues intencions”, ha conclòs Esteve.