Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera ha denunciat, en la sessió de control al Consell de hui en Les Corts, el “gravíssim problema econòmic que ha generat la nefasta gestió del PP” i ha preguntat al President Fabra a quant ascendeix el deute de la Generalitat.

Morera ha assegurat que la situació de la Generalitat és insostenible ja que ha de pagar “més d’un milió d’euros d’interessos cada dia” i ha subratllat que “la conselleria del deute és més gran que la d’Agricultura o la d’Indústria”.

El portaveu de Compromís ha lamentat el model del PP “de la irresponsabilitat i del saqueig de les arques públiques”, que s’ha endeutat “quan no tenia” i ha “arruïnat” als valencians, i ha demanat que es done “exemple”: si el expresident de la Generalitat i diputat autonòmic Francisco Camps “no treballa” en no acudir a Les Corts, que “no cobre”.

Morera ha criticat també que mentre el Consell no té diners ni per a les escoles de música es dedique a patrocinar el Master Castelló de Golf, que en l’anterior edició costà 2 milions €.

La diputada de Compromís Mireia Mollà, per la seua banda, ha criticat en la seua intervenció l’emissió de nous bons patriòtics anunciada esta setmana pel conseller d’Economia, Enrique Verdeguer, i l’ha titllat de “estafa piramidal” per emetre’s per a fer front al venciment dels pagaments de la primera emissió de bons.

Per la seua banda la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra ha criticat l’afirmació que ha realitzat en el Ple el conseller de Sanitat, Luis Rosat, qui ha assegurat que s’obriran hospitals quan la societat puga permetre’s eixe luxe. Oltra ha assenyalat que el “luxe” és “pagar-li a Ecclestone per la Fórmula 1, passejar-se en descapotable en plena crisi” o que el PP tinga “15.000 endollats per a seguir guanyant les eleccions”.