Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Joan Baldoví, i la portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Papi Robles, han manifestat la intenció de la coalició valencianista d’acudir als tribunals per paralitzar la polèmica ampliació del port que ha anunciat el ministre socialista Óscar Puente. Els dos han fet les declaracions en la concentració convocada per la Comissió Ciutat-Port per mostrar el rebuig ciutadà a l’ampliació. Compromís ha sigut l’únic partit que participat en esta concentració. 

Baldoví ha explicat que, des de Compromís, estan “en contra de l’ampliació, perquè no hi ha motius econòmics, ja que cap empresa valenciana té dificultats per a poder exportar ni cap empresa té dificultats per importar”. Baldoví ha defensat que “hi ha lloc de sobra en el port”, i ha assegurat que l’ampliació “no crearà més llocs de treball” però en canvi, ha lamentat que “sí produirà molta més contaminació”. 

Baldoví ha xifrat en 4.000 els camions que circularan per l’ampliació i ha detallat que “suposen una agressió a la qualitat de l’aire de molts milers de valencians”. D’altra banda, ha assegurat que “és una ampliació que no respon als interessos del conjunt de la ciutadania. Respon només als interessos d’una multinacional que l’únic que vol és canviar de lloc. No crearà més llocs de treball i per tant, hem de dir que no a l’ampliació”. 

Per últim, Baldoví ha recordat que l’ampliació “tampoc està justificada per una declaració d’impacte ambiental”, i ha incidit en que “si volen fer un nou projecte, han de fer una nova declaració d’impacte ambiental”. 

“A Compromís ens tindran enfront d’una ampliació que considerem que ni és justa, ni és convenient, ni representa els interessos de la majoria d’esta ciutat. La ciutadania ja ho va fer en el Saler. La ciutadania ja ho va fer en el llit del Túria i la ciutadania de València ho tornarà a fer en l’ampliació del port absolutament inqualificable”, ha conclós Baldoví.  

CAP MMEMBRE DE SUMAR VOTARÀ A FAVOR EN EL CONSELL DE MINISTRES

Per la seua banda, Papi Robles, ha dit que no consentiran que Pedro Sánchez, des de Madrid, “teledirigisca el que passarà en el port de València”. I ha insistit en que “Sánchez ha de tindre molt clar que no n’hi haurà cap ministre de Sumar que li done suport a esta ampliació”. 

Robles també s’ha dirigit a l’alcaldessa Català, a qui li ha dit que “ha de tindre molt clar que tindrà a Compromís enfront en totes les institucions en les que intente avançar contra la nostra salut, contra el nostre medi ambient i contra el nostre territori”. 

“I a més, han de tindre molt clar si continuen en este camí, ens trobarem en els tribunals. Continuarem en esta lluita, perquè ja ha quedat demostrat en la nostra ciutat que la ZAL no va ser una bona fórmula, com han deixat ben clar els tribunals. I en el port passarà exactament el mateix. En Compromís estarem amb la ciutadania de la nostra ciutat ara i sempre, no canviarem de postura com si ha fet el Partit Socialista”, ha conclós Robles.

BALDOVÍ FA ENTREGA DE LA PUBLICACIÓ DE COMPROMÍS A  PUENTE

Més tard, en l’acte institucional, el síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha fet entrega al ministre Óscar Puente del llibre “València: Un port de futur” editat per la coalició valencianista. Un projecte elaborat a partir d’un rigorós estudi redactat per experts i on participen perfils internacionals en economia, arquitectura, urbanisme, política internacional i gestió portuària, que ha permés dissenyar una proposta de port alternativa a la “insostenible” ampliació projectada per l’APV, i que es basa en 5 eixos: Comerç i desenvolupament econòmic, Innovació i treball, Ciutat i territori, Medi ambient i salut, Govern i participació.