Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Joan Baldoví, ha donat a conèixer hui les respostes del Consell a les preguntes i sol·licituds de documentació registrades pels valencianistes davant les declaracions del President de la Generalitat sobre l’autoria de l’incendi de Montitxelvo.  El passat 4 de novembre, mentre continuava actiu l’incendi forestal, el President de la Generalitat va comparèixer davant els mitjans de comunicació sostenint que: “No se descarta que el incendio sea provocado. Si es así, no ha sido un amateur sino alguien o algunos que saben de esto, del fuego”. Estes declaracions es van produir dies després de les mobilitzacions dels bombers forestals per l’acomiadament de 300 efectius per part del Consell de PP i Vox.

El grup parlamentari Compromís va remetre una pregunta escrita al President del Consell per esbrinar “a qui es referia el President de la Generalitat amb estes declaracions”, “amb quina informació comptava per a realitzar eixes afirmacions” i “qui li va facilitar eixa informació”. La resposta davant estes preguntes, signada pel secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, Santiago Lumbreras, no contesta a cap de les qüestions formulades i remet a una compareixença de la consellera de Justícia que encara no s’ha produït.

Així mateix, Compromís va sol·licitar “còpia de qualsevol informe o document amb informació relativa a l’autoria de l’incendi forestal de Montitxelvo” que també ha resultat infructuosa. La resposta de la consellera de Justícia senyala que: “no hi consta cap informe o document sobre aquest tema”.

Per a Baldoví, “la verborrea de Mazón en novembre per acusar de forma velada als bombers forestals contrasta amb la covardia que demostra ara per no demanar disculpes ni contestar les nostres preguntes. En tot cas, queda demostrat que el President de la Generalitat va realitzar les seues declaracions d’una forma totalment irresponsable, sense comptar amb cap informació ni indici que apuntara cap a un incendi intencionat provocat per un col·lectiu amb un perfil concret”.

Baldoví ha recordat que el Partit Popular i Vox han vetat la compareixença del President de la Generalitat al Ple de les Corts per explicar les seues declaracions sobre l’autoria de l’incendi forestal de Montitxelvo.

“Mentre els informes oficials que hem conegut pels mitjans de comunicació apunten a un incendi causat per una instal·lació elèctrica, es fa encara més lamentable el silenci del President de la Generalitat sobre les seues declaracions. És evident que Mazón no va estar a l’altura del càrrec de President de la Generalitat i el millor que podria fer és demanar disculpes als bombers forestals i comparèixer davant les Corts per explicar-ho” ha conclós Baldoví.