Bota al contingut principal

El diputat i portaveu d’Educació, Gerard Fullana, ha denunciat que la decisió de la Conselleria d’Educació de realitzar referèndums per triar la llengua base de cada centre educatiu, “amaga la vertadera intenció de crear una guerra entre famílies per reobrir la batalla lingüística”.

Segons Fullana “no es tracta de cap mecanisme de llibertat d’elecció, perquè un 51% pot decidir pel 49%, per tant eixe referèndum entre les famílies no garanteix cap llibertat. El que ha d’explicar ara el conseller José Antonio Rovira és si també van a realitzar referèndums per a decidir sobre totes les assignatures i van a deixar de ser els especialistes qui marquen els continguts de matemàtiques o d’història”.

“El que pretén fer la Conselleria d’Educació amb açò -ha afegit el parlamentari- és excloure els docents, que són els especialistes, d’esta decisió, que fins ara es decidia en els Consells Escolars, on estan ja representades les famílies junt a la resta de la comunitat educativa”.

Per a Compromís es tracta d’una proposta clarament condicionada per l’extrema dreta que l’únic que pretén és arraconar el valencià atemptant contra el principi científic de què aprendre en la llengua base minoritzada garanteix el plurilingüisme.

“El que espera la comunitat educativa no és açò, sinó que eliminen les retallades que han aplicat en els pressupostos d’Educació. Per a millorar la competència lingüística de l’alumnat el que cal és potenciar econòmicament l’educació pública. Els referèndums que ara anuncien són una cortina de fum per als desastres que ha generat un conseller que ha demostrat que no està preparat per a estar al capdavant de l’educació valenciana”, ha conclòs Fullana.