Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Paula Espinosa, ha denunciat que la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, està mirant cap a un altre costat davant el gran perjudici per a la citricultura valenciana que suposa la importació de taronges d’Egipte en plena campanya local.

Per a Espinosa “és una vergonya que davant esta situació el conseller Aguirre no haja eixit a defensar els productors valencians, exigint més inspeccions i més controls interns que previnguen les importacions de cítrics que no compleixen amb els estàndards de qualitat exigits per la Unió Europea”.

“Estes importacions des d’Egipte coincideixen en plena campanya de cítrics al nostre territori i la seua porta d’entrada està sent el port de Castelló. Açò està provocant que la collita d’ací estiga ajornant-se”.

La parlamentària de Compromís assegura que “esta inesperada situació està provocant molta incertesa i inquietud entre les persones que treballen i viuen al nostre territori dels cítrics. I davant açò el que necessitem és un conseller d’Agricultura que vetle pels interessos del sector i no que, per omissió, estiga donant suport a les empreses que gestionen estes importacions”.

En eixe sentit Espinosa ha registrat una sèrie d’iniciatives parlamentàries a Les Corts per a què Aguirre done comptes de la gestió de la seua conselleria davant las importació de cítrics en plena campanya.