Bota al contingut principal

Compromís ha denunciat hui que la Conselleria de Sanitat ha deixat a la localitat de Borriana sense l’únic psiquiatra que atenia els seus 35.000 habitants, després d’aprovar el trasllat d’este professional a una altra destinació sense cobrir la seua vacant.

Com explica el portaveu de Compromís a Borriana, Vicent Granell “els usuaris del Servei de Salut Mental de Borriana fa dies que estan rebent telefonades per informar-los que per a continuar amb l’atenció psiquiàtrica que rebien a la seua localitat a partir d’ara han de traslladar-se a l’Hospital Provincial de Castelló”.

“És inacceptable -ha afegit Granell- esta retallada en els serveis mèdics oferits als veïns i veïnes de Borriana, persones amb patologies cròniques i altres problemes aguts veuen ara com han d’anar a Castelló per a seguir rebent tractament. Reclamem a Sanitat una rectificació immediata que restaure l’atenció psiquiàtrica a la nostra localitat”.

Per al diputat de la coalició a les Corts i portaveu de Sanitat, Carles Esteve, “és especialment sagnant que açò ocurrisca mentre el govern de Carlos Mazón, en boca del propi President, ix a fer propaganda d’un pla per millorar l’atenció a la salut mental”.

“Els veïns i veïnes de Borriana porten una setmana sense psiquiatra per la mala gestió de la conselleria de Sanitat, eixa és la realitat de l’aposta del govern de PP i Vox per la salut mental i no un pla, anunciat a bombo i plateret, que en realitat és un refregit del posat en marxa pel govern del Botànic”.

Segons Esteve “amb una mà anuncien una cosa mentre amb l’altra apliquen retallades i redueixen les prestacions en salut mental. No mereixem un President que ix a traure pit en una compareixença pública sobre un pretès nou pla que, segons les seues pròpies xifres, suposa una retallada de la inversió de l’anterior govern en la matèria i que ha de rectificar de forma burda hores després. Però tampoc mereixem que a la vegada es desatenga a poblacions senceres, que en ple ball propagandístic, veuen com no disposen de cap psiquiatra que els atenga”.