Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en les Corts una petició de convocatòria d’una Diputació Permanent perquè comparega el Conseller de Sanitat i done compte del canvi de criteri del Consell en el càlcul de les liquidacions pendents amb les empreses que gestionen departaments de salut en règim de concessió administrativa.

Com explica el diputat de Compromís i portaveu de Sanitat, Carles Esteve “gràcies a l’últim informe de la Sindicatura de Comptes sabem que al juliol de 2023, només conformar-se el govern del PP i Vox, una de les seues primeres decisions fou perdonar d’una tacada a Sanitas  47,6 milions d’euros del deute que esta empresa manté amb la Generalitat Valenciana per les liquidacions de la concessió del departament de salut de Manises. Un escàndol”.

“Estem parlant d’un tema molt greu ja que el deute global amb la Generalitat de les empreses que gestionen departaments sanitaris privatitzats ascendeix hores d’ara fins als 411 milions d’euros”.

“Molt ens temem -ha afegit Esteve- que esta pràctica de condonar part dels diners que la Generalitat té pendent de cobrar a les gestores dels hospitals públics en règim de concessió pot anar a més en els pròxims mesos. És una rebaixa que s’ha fet amb opacitat perquè Sanitat s’ha negat a respondre’ns quan els hem preguntat directament per esta qüestió vàries vegades i ho coneixem gràcies a l’auditoria de les concessions que fa la Sindicatura”.

Per al diputat “açò té tota la pinta de formar part d’un pacte al que ha arribat Mazón amb estes empreses davant la pròxima finalització dels contractes. És inacceptable que siga així, per això exigim a Sanitat que fixe un criteri clar i transparent sobre els càlculs que va a aplicar sobre este deute”.

Compromís recorda que el model de privatització sanitària impulsat en el seu dia per Zaplana, va ser modificant en tres ocasions pels governs del PP, sempre per a augmentar els guanys de les empreses concessionàries en detriment de l’erari públic. “Lamentablement esta manera d’actuar que perjudica els interessos generals de la ciutadania per a beneficiar a empreses molt concretes està guiant, de nou, la gestió del PP en Sanitat, esta vegada davall la batuta del conseller Marciano Gómez”, ha conclòs el parlamentari de Compromís.