Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Isaura Navarro, ha qualificat “d’un autèntic escàndol que plena de vergonya” l’anunci del govern valencià de què va a replantejar-se l’ajuda humanitària al Comité Espanyol de l’Agència de l’ONU per als Refugiats Palestins (UNRWA).

Per a Navarro “la radicalitat ideològica del Consell de PP i Vox els porta a posicionar-se amb els genocides, contra l’ajuda humanitària que salva vides, i en un moment en què, segons la Cort Internacional de Justícia, que ha escoltat a totes les parts, cal garantir que arribe eixa ajuda a la població”.

“PP i Vox demostren que només els mou l’odi i la xenofòbia i s’assemblen en excés al govern de Netanyahu, al qual segueixen a cegues, malgrat les proves objectives de què són mentiders genocides, que només busquen ocupar el territori de Gaza i acabar amb la seua població”.

“És molt vergonyós -ha afegit la diputada- que el Consell es taque les mans de sang en lloc d’estar del costat del dret humanitari i la pau. Es posicionen amb les bombes i no amb l’ajuda humanitària. Des de Compromís exigim al govern valencià que rectifique i mantinga eixa ajuda humanitària al poble palestí pressupostada en 600.000 euros per a enguany”.

Israel ha matat a 152 treballadors de l’ONU i ha bombardejat 145 instal·lacions de la UNRWA, una entitat que té la neutralitat com un dels seus grans valors i que és finançada per multitud d’administracions de tot el món, “però sobre això el Consell no es pronuncia, no condemna. Com a valenciana m’avergonyisc d’un Consell que sembla seguir les ordres d’un genocida”, ha conclòs Navarro.