Bota al contingut principal

Compromís ha exigit en el Congrés dels Diputats un nou paquet d’ajudes per a mantindre la competitivitat del sector del taulell. El diputat de Compromís Sumar, Alberto Ibáñez, a través d’una Proposició No de Llei (PNL), ha plantejat “la necessitat que hi haja, en els Pressupostos Generals del 2024, una partida específica d’ajuda per al sector de la ceràmica”. “La realitat és que a les comarques de Castelló, amb un pes del PIB industrial superior al 36’6%, la situació és extrema a causa de la inestabilitat geopolítica derivada de les guerres, canvis de posició unilaterals de la Presidència del Govern sobre la postura amb el Sàhara, la caiguda de la demanda de mercats importants com el Regne Unit i Alemanya que travessen una forta crisi en el seu sector de la construcció i òbviament l’emergència climàtica. A més, les xifres de treballadors i treballadores en ERTO, majoritàriament homes majors de 55 anys són esborronadors i mereixen una resposta àgil i sensible per part del Govern d’Espanya”, ha manifestat Ibáñez qui també ha insistit en “la importància en què es reactive el diàleg social per a aprovar el nou conveni sectorial del taulell, convidant a les parts i que siga satisfactori per als treballadors”.

En aquest sentit, el diputat valencià s’ha reunit amb Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), i amb Esther Guilabert, secretària general de CEV, i ha assenyalat la “necessitat de dissenyar un pla de reconversió industrial i diversificació econòmica del sector del taulell, compatible amb la descarbonització i la transició energètica”. 

La proposta s’ha treballat també amb la diputada autonòmica i presidenta de la Comissió d’Indústria en Les Corts Valencianes, Mónica Àlvaro, qui ha remarcat “l’especial gravetat que viu el sector i que necessita d’una resposta coordinada de totes les administracions públiques”. “La Generalitat i Diputació han d’apostar pel nostre sector productiu ajudant a les empreses, no conformant-se en la promoció propagandística d’un sector que ja disposa d’una marca de prestigi internacional sinó abordar els problemes de cost de producció que és on resideixen els problemes del sector”, ha incidit.

 
Així mateix, la iniciativa recull la prioritat en l’execució de les obres del corredor mediterrani del tram Castelló-Tarragona, així com del tram del corredor Càntabre-Mediterrani en l’eix Sagunt-Saragossa, “fonamental per a millorar la competitivitat de les exportacions del sector del taulell”, ha explicat Ibáñez.