Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Isaura Navarro, ha assenyalat hui que “l’eliminació d’organismes i institucions de la Generalitat que està duent a terme el govern de Carlos Mazón té com a únic objectiu debilitar el control sobre l’acció del seu executiu, així com arraconar, per qüestions ideològiques, polítiques públiques bàsiques per a millorar la vida de la ciutadania”.

Navarro ha registrat un proposició no de llei en les Corts per instar el Consell a replantejar-se el tancament, anunciat esta setmana, de l’Agència Valenciana de l’Energia, l’Agència per a la digitalització i la ciberseguretat, l’Agència Valenciana d’Informació i control alimentari, l’Agència Valenciana de Residus i Economia Circular, l’Agència Valenciana de canvi climàtic i l’Escola Valenciana d’Administració Pública. Uns tancaments que cal situar en el context de la voluntat expressada per Vox, soci del PP al Consell, d’eliminar l’Agència Antifrau, un dels ens de control més importants de l’administració valenciana.

Segons la diputada de Compromís “Mazón ven açò com un estalvi econòmic, però enganya la ciutadania. La suposada simplificació administrativa ens eixirà molt cara als valencians i valencianes perquè el que amaga és que en qüestions claus per a la ciutadania, com la gestió eficient de residus, el control dels preus justos per a l’agricultura, com afrontar l’emergència climàtica, l’eficiència del sector públic o la lluita contra la corrupció, tornem a temps superats, els dels antics governs del PP marcats pel balafiament, l’empobriment econòmic i el maltractament a la ciutadania, per a prioritzar el negoci d’uns quants amics seus”.

“L’arribada de la dreta i la extrema dreta al govern valencià en 2023, ha estat acompanya per un continuat intent de desacreditar el treball realitzat durant dos legislatures del Consell del Botànic, que va haver de posar ordre al desgavell governatiu, al procés especulatiu del territori i una estructura sotmesa a les directrius de diferents Presidències que han acabat o es troben immerses en processos judicials, pel mal ús dels diners públics. La tasca de revertir eixa dolenta herència reputacional no va ser fàcil, ara veiem com Mazón assenta les bases per repetir errors”, ha conclòs Navarro.