Bota al contingut principal

La portaveu d’Igualtat de Compromís a Les Corts, Verònica Ruiz, el diputat Gerard Fullana i l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús s’ha reunit per analitzar un cas flagrant de sis mesos d’impagament a la Fundació que gestiona el centre d’acollida de víctimes de violència de gènere a la Marina Alta. 

Verònica Ruiz ha asseverat que, “és indecent i atempta contra els drets humans que la consellera Camarero abandone víctimes i que no cobresca les nòmines del personal que ofereix un servei esencial de protecció a dones i menors”.

“Però no només això, tenim indicis que no és l’únic cas i que és una mala praxi generalitzada i una manca absoluta de gestió del Govern de Mazón. Per això Compromís ja hem requerit a la consellera Susana Camarero abundant documentació al respecte i ens haurà de contestar. Temem que siguen una vintena les entitats en la mateixa situació al llarg del País Valencià”. 

L’alcalde de Pedreguer ha explicitat que “duguem mesos intentan que ens contesten a la nostra petició o que es reunisquen amb nosaltres i l’únic que tenim és un escrit del Comissionat per a la Lluita Contra la Violència sobre les Dones, de setembre passat, en que ens demana que continuem amb el servei fins que activen la pròrroga del conveni. I què fem amb totes les persones que treballen cada dia i que corren el perill de no cobrar per culpa de que el PP i Vox no gestionen com toca un servei que els pertoca pagar i que és tan essencial?”

L’alcalde de Pedreguer es refereix a un document signat pel Comissionat Felipe Guillermo Del Baño, en què diu textualment: “Informamos que no ha sido posible, hasta este momento, la formalización de un nuevo acuerdo antes de la finalización del período de prórroga, al encontrarse en tramitación el expediente para una nueva convocatoria en el momento de mi incorporación como Comisionado a finales del mes de julio. Dado que el vencimiento de la prórroga del acuerdo de acción concertada estaba previsto para el día 31 de agosto de 2023 y que continúa siendo necesaria la continuidad del funcionamiento de las plazas concertadas del centro, ya que la Vicepresidencia Segunda y Conselleria de Servicios Sociales, Igualdad y Vivienda, órgano competente para la prestación de este servicio, no dispone de suficientes plazas para la atención integral de mujeres víctimas de violencia de género y sus hijos e hijas que las acompañan, por las razones de interés general expuestas, es conveniente la continuación del servicio que viene prestando en las mismas condiciones a las actuales hasta que se formalice el nuevo concierto”.

En el cas al qual s’apunta, es tracta d’una quantitat econòmica que arriba quasi als 235.000 euros d’ingrés entre setembre i febrer. 

Verònica Ruiz ha explicat que “Carlos Mazón està posant greument en risc la la seguretat d’unes dones i els seus fills que són molt vulnerables. També el perill laboral del personal que s’encarrega del servei i l’atenció, que estan en una situació d’incertesa i precarietat laboral total total”. 

“Ni permetrem que es tanque un servei bàsic com este en la comarca, ni que les persones que hi treballen perden el seu lloc de treball. Estan cobrant dels estalvis de la Fundació i s’estan acabant. Arribarem fins on calga i si han de ser als tribunals, allí ens voran,”, ha advertit el diputat Gerard Fullana.