Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Sanitat en les Corts, Carles Esteve, ha posat en dubte la viabilitat de la reestructuració, anunciada ahir pel conseller Marciano Gómez, de les 24 àrees de salut del sistema sanitari valencià en huit agrupacions sanitàries interdepartamentals.

Per a Esteve “el conseller Marciano Gómez ha presentat la seua proposta de macro departaments de Sanitat, assoles, sense parlar o coordinar-se amb ningú. D’esquena al sector”

“Les primeres veus des de dins que s’han pronunciat són contràries a esta proposta perquè a més de no consultar-ho, ho ha fet sense valorar les conseqüències que puga tindre, especialment en aspectes laborals. El conseller encara no ha explicat com va a obligar als professionals de la Sanitat a desplaçar-se dins d’estos macro departaments a treballar, per exemple, a una hora i mitja del lloc on viuen; situacions que amb la reordenació de departaments es podrien produir”.

“A més, ens genera molts dubtes la legalitat de la proposta de macro departaments de Marciano Gómez perquè contradiu la Llei general de Sanitat en l’article 56, que estableix com s’han de conformar les àrees de salut i tenen poc a vore amb la proposta que fa el conseller i que no sabem si tindrà molt de recorregut”, ha conclòs el parlamentari.