Bota al contingut principal

Compromís ha denunciat hui l’ús privatiu, privilegiat i injustificat que ha fet el directiu de Ribera Salud, Alberto de Rosa, de l’Hospital Universitari del Vinalopó, centre públic  gestionat per la seua empresa. “Estem davant d’un ús fraudulent del recursos públics durant la atenció prestada al president de Ribera Salud, grup que manté la gestió privatitzada del centre tot i ser de titularitat pública”, ha exposat el diputat Carles Esteve.

La coalició, mitjançant informacions dels treballadors i treballadores del centre, ha tingut coneixement d’uns fets ocorreguts al voltant del darrer 29 de juny i que demostrarien un tracte privilegiat per al directiu de Ribera Salud, a qui l’empresa va tancar part d’una planta hospitalària per a l’atenció de De Rosa. El directiu és a més germà del diputat del Partit Popular en el Congrés y expresident de l’Audiència de València i vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa.

“D’acord a les informacions, el tracte va ser diferent al de qualsevol altre pacient en una situació semblant. Va estar ingressat en una habitació individual, mantenint sense ocupar les habitacions adjacents. Es va dedicar personal d’infermeria específic per a la seua atenció en exclusiva i personal de seguretat, també dedicat”, ha continuat Esteve.

El diputat valencianista ha registrat una bateria de 20 preguntes referides al cas: “Es van modificar operacions o ingressos en planta per a atendre a De Rosa? Era coneixedora la Conselleria de Sanitat d’aquestes excepcionals circumstàncies? I la Presidència de la Generalitat Valenciana?”, ha assenyalat. Exigim al president Carlos Mazón que investigue els fets amb celeritat i que, cas de confirmar-se, suposen la finalització immediata de la gestió de qualsevol departament, hospital, centre de salut o servei sanitari públic del que Ribera Salud mantinga una gestió privada”.

El parlamentari també ha destacat el fet de què Ribera Salud disposa de deu hospitals privats i a l’hora de sotmetre’s a una intervenció, el president d’esta empresa tria l’únic hospital públic que encara gestionen, per rebre allí un tracte privilegiat.

Esteve ha recordat que el cas es suma a l’anomalia viscuda al mateix hospital quan en 2020 Ribera Salud va desplaçar desenes d’infermeres dels hospitals públics que gestionava per a fer test de COVID a la població de Torrejón (Madrid) i complir una operació de màrqueting sanitari del Partit Popular de Madrid.