Bota al contingut principal

El portaveu d’Educació de Compromís a Les Corts, Gerard Fullana, ha preguntat sobre la promesa que va fer Carlos Mazón fa uns mesos d’acabar de forma exprés totes les obres del pla Edificant durant este curs 2024-2025.

En este marc Fullana ha recordat que Compromís donarà suport a la concentració organitzada per les comunitats educatives el 26 de març a la porta del Palau de la Generalitat per les negatives del govern autonòmic de PP i Vox a construir-los els seus centres educatius.

Així mateix el diputat de Compromís ha destacat que “estem al costat dels 12 municipis que han rebut la primera notificació del conseller anunciant la  suspensió de les obres de construcció de centres i de tots els que corren risc de retards i paralitzacions de les seues obres per la retallada de 122 milions d’euros del Govern de Mazón”.

“Inclús les alcaldies que ostenta el PP han de lluitar contra el Govern de Mazón per a garantir la construcció d’un centre educatiu per la via ràpida, que no és altra que el pla Edificant. Un cas paradigmàtic és Benicarló, un ajuntament governat pel PP, que ha realitzat al·legacions a les pretensions del conseller Rovira de llevar-los l’Edificant i que ha aprovat en ple municipal, amb el vot a favor de tots els grups polítics, la ratificació de que volen que es construïsca l’IES Ramon Cid per la via ràpida, per Edificant, el programa dissenyat pel qui va ser conseller d’Educació Vicent Marzà i ara diputat per Castelló a les Corts Valencianes”, ha conclòs Gerard Fullana.

Cal recordar que amb Vicent Marzà al capdavant de la Conselleria d’Educació es van realitzar més de 500 grans actuacions en centres educatius, de les quals 121 van ser construcció de centres nous. A més de centenars de reformes i l’impuls de desenes d’obres que actualment estan en marxa.