Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Paula Espinosa ha lamentat els posicionaments negacionistes del canvi climàtic que es desprenen del vot en contra de PP i Vox a una proposició no de llei del seu grup per a què el parlament valencià rebutjara el desmantellament d’itineraris ciclistes escomesos i anunciats per governs de diferents localitats del territori valencià.

Com explica Espinosa “des de l’any passat, existeix al País Valencià una corrent d’ajuntaments liderats per PP i Vox, que estan en contra de les zones de baixes emissions i dels carrils bici. Davant eixa situació presentàrem una iniciativa reclamant que el Consell impulse les zones de baixes emissions i per a la promoció de l’ús de la bicicleta, que hui ha sigut rebutjada en debat en comissió pel vot en contra dels dos partits que sustenten el govern valencià”.

“PP i Vox no volen entendre que les zones de baixes emissions salven vides. Es veu que ells prefereixen donar via lliure als cotxes i continuar perpetuant que els automòbils privats siguen la prioritat a les ciutats”.

Així mateix, la proposta de Compromís rebutjada incloïa donar incentius a empreses, institucions i particulars per tal de promoure la mobilitat ciclista als centres de treball i centres educatius.

Per a la parlamentària de Compromís “és molt greu que als governs i al parlament tinguem representants públics que no vole ser conscients que la contaminación mata. El posicionament que ha tingut hui PP i Vox en la comissió va contra tota lògica perquè medi ambient i la salut són dos cares de la mateixa moneda”.