Bota al contingut principal

Segons ha explicat el diputat de Compromís, Carles Esteve, el passat 21 de setembre el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, anuncià en les Corts que anava a agilitzar les licitacions dels contractes per a diversos serveis dels departaments privatitzats de Dénia i Manises, que tornaven a la gestió pública.

“Hui, més de cinc mesos després ens assabentem per la premsa que eixes licitacions no només no s’han fet, sinó que s’han hagut de prorrogar els contractes existents amb caràcter d’urgència per als serveis de cafeteria, logística, seguretat, entre altres…  I oh sorpresa!, alguns d’estos contractes prorrogats estan atorgats a Ribera Salud, l’empresa que encara gestiona el departament d’Elx-Crevillent”.

Dos dels contractes que ara mantindrà Ribera Salud són els de tomografia i diagnòstic per imatge, per no haver volgut assumir la conselleria la gestió pública d’estos serveis a Dénia. “Açò ens fa pensar que tenen previst una privatització generalitzada d’eixos serveis, que a la llarga són dels que més rendibilitat dona a les empreses. No oblidem que Marciano Gómez va estar darrere de les privatitzacions de les ressonàncies en l’anterior etapa del PP, que van acabar suposant un forat de més de 300 milions a la sanitat valenciana”.

El parlamentari de Compromís denuncia que “açò té tota la pinta de ser una altra contraprestació afegida a les rebaixes en el deute que Ribera Salud manté amb la Generalitat per les liquidacions i se suma a l’escàndol que hem destapat fa poc de l’ús privilegiat de mitja planta d’un hospital públic per a una operació del president de Ribera Salud, Alberto de Rosa”.