Bota al contingut principal

Compromís ha organitzat hui un acte a Alacant amb regidores de totes les comarques de la província per fer valdre les polítiques feministes que cal desenvolupar en totes les administracions públiques per continuar amb l’avanç en drets per a les dones. I en contraposició, els riscos i els retrocessos en igualtat que presenten els governs amb la ultradreta en els ajuntaments i en la Generalitat Valenciana. 

La xerrada, ‘Feminisme en front dels pactes de la ultradreta’, ha reunit a càrrecs de les comarques de Les Marines, l’Alacantí, Alcoià/Comtat, Alt Vinalopó, Baix Vinalopó i Vega Baja. Dones que ocupen càrrecs en l’oposició així com regidores en el govern i entre totes han abordat la preocupació que tenen per l’esborrat que intenten fer algunes institucions públiques i partits dels drets de les dones i de la violència masclista. 

“Des de Compromís estem molt preocupades pels intents d’esborrat que s’està fent a les dones, l’antifeminisme i els riscos dels avanços en igualtat des de les institucions on governa la ultradreta i on el PP es troba molt còmode”, ha assegurat la diputada Aitana Mas.

Segons Mas, “per això pensem que ara més que mai hem de fer valdre les polítiques feministes de Compromís i el full de ruta de la coalició i de l’esquerra valencianista per aconseguir la igualtat real que tant necessitem, a més de calfar motors per tornar a omplir els carrers aquest 8 de Març. Per a Compromís, és urgent arribar a pactes per combatre la innegable desigualtat existent, treballar per eliminar l’escletxa salarial que es situa al País Valencià en més d’un 20%, aprofundir en els acords aprovats com la ratificació del conveni de la OIT 189 sobre les treballadores i treballadors domèstics, abordar la corresponsabilitat d’una manera seriosa, eliminar les discriminacions en el món laboral o acabar amb la violència masclista que ha assassinat a cinc dones ja enguany”. 

Ni un pas enrere

Respecte els riscos que representen els governs ultraconservadors, les evidències són molt clares com han explicat les regidores participants: A Alacant PP i Vox han creat una oficina antiabortista, a Elx eliminen la regidoria d’Igualtat en el pacte de govern o a Crevillent no condemnen els assassinats masclistes.

En canvi, poblacions on Compromís sí que governa poden ampliar les polítiques feministes com és el cas de Cocentaina que han implantat la figura de promotora d’igualtat en l’educació o a Dénia on continuen estenent la xarxa de polítiques per la igualtat sense cap problema.

En aquest sentit, han participat de la mesa de debat les regidores Sara Llobell d’Alacant, María José García de Dénia, Aurora Serrat d’Altea, Paula Sánchez de Cocentaina, Conxi Martínez de Mutxamel, Esther Díez d’Elx, Alba Laserna de Villena i Virginia Moriel de Crevillent. A més, a l’acte han acudit càrrecs d’Ibi, Xixona, Sant Joan d’Alacant, Alcoi, Daya Vieja, Santa Pola i la diputada MJ Calabuig així com la diputada i portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Aitana Mas, que s’ha encarregat de dirigir l’acte.