Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Aitana Mas, ha sol·licitat la compareixença davant el Ple de les Corts de la Consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública per a explicar quina solució pensa aplicar el Consell a la retallada en la capacitat de despesa de la Generalitat Valenciana després que el PP tombara la senda d’estabilitat pressupostària al Senat.

Segons explica Mes “l’estimació és que els comptes de la nostra autonomia es voran afectats en més de 400 milions per la decisió del Partit Popular de votar en contra dels objectius de dèficit proposats pel Ministeri d’Hisenda, que fixava el 0,1% per a totes les autonomies. Ara el Consell ha d’explicar les conseqüències que eixa retallada de despesa tindrà en els serveis que la Generalitat ofereix a la ciutadania”.

Per a la diputada de Compromís “és una vergonya que ahir les declaracions del President Mazón davant esta destralada als nostres comptes públics perpetrada pel seu partit siguen de despreocupació. En comptes de posar el crit en el cel perquè una decisió arbitrària, per pur partidisme, dels seus afectarà greument la gestió de la Generalitat, el President va tirar balons fora, demostrant que la seua prioritat no són les valencianes i valencians”.

“Amb quin semblant exigirà ara Mazón a l’Estat un finançament just per al nostre territori sinó és capaç ni d’exigir-li al seu propi partit que no condemne a la Generalitat Valenciana a disposar de 400 milions menys per a polítiques públiques. Ara és a Merino a qui li tocarà vindre a les Corts a explicar les conseqüències d’este desgavell, en què té previst Hisenda retallar”, ha conclòs Mas.