Bota al contingut principal

La diputada de Compromís a Les Corts, Maria Josep Calabuig va sol·licitar a la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge el llistat de municipis, nombre de vivendes per localitat i any previst d’inici i finalització de les construccions de les 10.000 vivendes que el president Mazón va anunciar que activaria per a lloguer assequible durant esta legislatura. 

La contestació oficial de la responsable directa, la consellera Susana Caramero, ha estat, literalment que “ no disposa del llistat sol·licitat per Ses Senyories”. 

 “El Govern de Mazón menteix o oculta informació sobre les 10.000 vivendes de lloguer assequible que suposadament vol construir. És una pura improvisació partidista i temem que es queden en uns quants anuncies en poblacions on governa el PP i que no siga un pla real extés a tot el País Valencià, independentment del color polític dels municipis. Un símptoma molt definitori de la política publicitària sense gestió eficaç que tant caracteritza al president Mazón”, ha explicitat Joan Baldoví. 

Cal recordar que el president de la Generalitat va fer l’anunci el 12 de setembre de 2023. En posterioritat, es va desplaçar a Sant Vicent del Raspeig el 3 de gener d’enguany i va dir que construiria 50 nous habitatges protegits i el 22 de febrer, el va fer el mateix anunci a la ciutat de Castelló de la Plana per anunciar la construcció de 120 vivendes d’estes característiques en la capital de la Plana. 

“Que ens contesten que no tenen una planificació per municipis d’eixes suposades 10.000 vivendes i que alhora s’hagen passejat per algunes localitats donant detalls del que faran allí, és una greu contradicció”, ha constatat la diputada de Compromís Maria Josep Calabuig.

 A més, ha afegit que “estes campanyes de fum que afecten a persones amb situacions socioeconòmiques difícils, entre les quals, les persones que som joves i que ho tenim molt difícil per a independitzar-nos i tindre una vivenda, és un insult molt gran. Continuarem sol·licitant la informació perquè és un dret bàsic que les valencianes i els valencians sàpiguen en quin punt està eixe suposat pla”.