Bota al contingut principal

Partit Popular i Vox, els dos partits que sostenen el Consell de Carlos Mazón, han anunciat este dimecres que votaran no a la proposta de Compromís perquè les Corts constituisquen un grup de treball entre els grups parlamentaris per a enfrontar les emergències climàtiques, que ja afecta a tot el País Valencià. 

La proposta, presentada per la portaveu adjunta Aitana Mas i el diputat Juan Bordera, tenia com a principals objectius l’anàlisi dels territoris en risc o amb sequera, així com l’estudi de les causes que poden profunditzar i potenciar el risc de sequera en les diferents comarques. 

La finalitat de la comissió parlamentària passa per assolir un acord quant a les mesures que eviten i mitiguen els efectes no sols ambientals, sinó també econòmics, com ara les les caigudes de l’activitat agropecuària, reduccions dràstiques de les exportacions, més inflació en el sector alimentari, escassetat de recursos naturals, etc. 

“Hem perdut l’oportunitat de crear un espai on es parlara de com enfrontar un problema com el de la sequera, que anirà agreujant-se en els propers anys. I, més enllà dels factors mediambientals, és un problema que afectarà a la nostra economia, al nostre PIB i sectors productius”, ha explicat Aitana Mas. 

“Volíem intentar encetar un treball en grup que puguera portar endavant qualsevol grup parlamentari en funció de qui estiguera governant en cada moment; en definitiva, tindre un full de ruta elaborada amb acadèmics i experts. El PP i Vox han fet gala del seu sectarisme, ancorats en un discurs arcaic amb els transvasaments com a única solució i sense altres alternatives per a ser autosuficients en matèria hídrica”, ha criticat Mas.