Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Joan Baldoví, ha explicitat els eixos d’actuació de la coalició “per a fer front a la barbaritat antidemocràtica del paquet de propostes de llei del PP i Vox”.

Des de Compromís es considera que “representen un assalt a les institucions i un atac frontal als drets lingüístics dels valencianoparlants”.  

Segons el síndic de Compromís, “les nostres línies per a combatre les aberracions cap a la llengua, la memòria història, la transparència i el segrest d’À Punt i la Agència Antifrau tenen tres fronts: Les Corts, els tribunals i el carrer”. 

Pel que fa a la resposta parlamentària, Baldoví ha anunciat que “ens oposarem a la tramitació per via d’urgència i presentarem esmenes a la totalitat de les lleis presentades”.

En quant a la resposta judicial, Compromís està configurant un equip jurídic centrat en “estudiar estes lleis, el que serà el seu desplegament i en defensar els drets de les valencianes i els valencians als tribunals, perquè estem veient que algunes d’eixes propostes podrien tindre aspectes d’inconstitucionalitat i estem dissenyant la nostra resposta, utilitzant totes les instàncies al nostre abast, també les europees”.

Finalment, pel que fa a la resposta ciutadana, Joan Baldoví ha destacat que “les diputades i diputats de Compromís estan mobilitzats per a reunir-se amb representants d’institucions i entitats cíviques de tots els àmbits afectats per a coordinar la resposta ciutadana davant estes lleis. A més, presentarem mocions en tots els ajuntaments per tal què, poble a poble, es manifeste el nostre rebuig al desgavell legislatiu de PP i Vox”.

El síndic de Compromís ha insistit en què “ens tindran al davant i farem tot el que estiga al nostre abast perquè estes lleis no vegen la llum”.