Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Isaura Navarro, ha denunciat que la majoria parlamentària de PP i Vox ha impedit que la Comissió de drets Humans de les Corts celebrada hui haja debatut una iniciativa del seu grup per a què parlament valencià condemnara el genocidi que Israel està perpetrant a Gaza contra el poble Palestí.

Segons ha explicat Navarro, en iniciar el procediment per convocar la comissió de hui s’instà a tots els grups a triar la proposició no de llei que volien que s’incloguera en els punts de l’oren del dia. Després de comunicar Compromís l’elecció de la seua iniciativa sobre Gaza la majoria parlamentària de PP i Vox en la mesa de la comissió de Drets Humans decidí que en l’ordre del dia només s’inclouria la votació per al relleu en la presidència de la comissió.

“Així – ha afegit Navarro- hui ens hem reunit els diputats i diputades de la comissió, havent de pagar les Corts les corresponents despeses que se’n desprenen, per a una sessió que no ha durat ni deu minuts i en què s’ha privat als grups de debatre sobre iniciatives parlamentàries. Un balafiament de diners públics inacceptable”.

“L’exèrcit d’Israel ha assassinat a més de 32.000 persones a Gaza, estem presenciant un genocidi en directe i les Corts Valencianes encara no l’han condemnat. Les Nacions Unides ja s’han pronunciat contra l’actuació d’Israel, la societat valenciana també clama contra esta situació injusta i intolerable que està patint el poble palestí,  i al Parlament valencià, per culpa de PP i Vox, se’ns priva de debatre i pronunciar-nos hui al respecte. És indignant”.