Bota al contingut principal

Compromís se suma a la concentració unitària organitzada per la Confederació Gonzalo Anaya, a la porta del Palau de la Generalitat a les 18:30 hores, per la paralització d’obres de construcció de centres educatius. 

Segons el síndic de Compromís, Joan Baldoví, “és una concentració on estan presents els ajuntaments i les comunitats educatives de les primeres poblacions directament assenyalades pel Govern de Mazón i a les quals els ha dit que no té cap intenció de continuar amb la tramitació dels seus Edificant, siga perquè no els considera d’interés públic, siga perquè no volen assumir l’increment del cost de materials per la inflació i obliguen als consistoris o a retallar de partides municipals o a no poder fer front a les obres”.

“Malauradament cada setmana se sumen casos i a les 15 obres que han dit que jo volen fer per Edificant en 12 pobles, ara hi ha més paralitzacions en altres poblacions. En estos moments són 22 els municipis afectats, amb 43 actuacions que estan en l’aire i més de 190 milions d’euros sense executar. El Govern de Mazón retalla cada mes 21 milions d’euros per a construir escoles, mentre baixa els impostos als més rics”.

Cal recordar que les 12 poblacions a les quals el Govern de Mazón els ha comunicat que vol revocar els seus Edificant són Benicarló,  Borriol,  Betxí, Casinos, Quartell, Sagunt, Burjassot, Albalat dels Sorells, Mislata, Senyera, Petrer i Villena. A més ja se sumen més poblacions que estan tenint problemes amb les tramitacions de les seues obres: Gandia, Estivella, Manises, Alacant, Bocairent, Potries, Calp, Chiva, Albocàsser i Moncofa.

Compromís té activat el portal web ‘Salvem escoles’ (https://salvemescoles.compromis.net)  perquè la ciutadania consulte les obres d’escoles i instituts que corren el risc de no construir-se per part del Govern de PP i Vox.