Bota al contingut principal

Compromís denuncia que l’ofensiva del partit d’ultra dreta Vox contra les dones als municipis on forma part dels governs amb el PP, està suposant la retallada de programes laborals per a les dones, que són les que més pateixen l’atur i reduccions de jornades, però també està suposant atacs a drets fonamentals com són el de la interrupció voluntària de l’embaràs, quelcom que la coalició valencianista no vol deixar passar “ni tampoc permetre que l’onada masclista s’estenga a altres poblacions valencianes”.

En paraules de Verònica Ruíz, portaveu d’Igualtat de Compromís: “coneixem les intencions dels socis de govern minoritaris, però no podem tolerar que des del Govern de Mazón s’argumenten excuses per a no protegir les dones davant d’estos retalls misògins” manifesta la diputada. “Per això mateix, volem que el govern valencià complisca les lleis d’igualtat en vigor, tant estatals com autonòmiques i els recordem que la reedició del Pacte contra la Violència Masclista, que s’ha anunciat per part del Consell, no es podrà donar en estes circumstàncies d’atac continu a la mitat de la població”.

D’esta manera tant al Ple de les Corts com a la Comissió d’Igualtat es presentaran iniciatives per part de la Compromís que tenen com a finalitat la protecció del dret d’igualtat que per a les valencianistes perilla davant la inacció del Consell.

Per la seua banda la diputada Àlvaro, membre de la Comissió de Sanitat de les Corts, recorda que la normativa estatal prohibeix de forma taxativa qualsevol activitat per part de les institucions que entrebanque l’exercici del dret a la interrupció voluntària de l’embaràs. “La llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs dedica una part important a prohibir qualsevol tipus d’activitat per part de les institucions públiques contràries a què les dones puguen fer ús de l’avortament i també impedeix l’estigmatització tant de les dones com dels professionals que les atenen”.

D’esta manera Àlvaro adverteix que “la creació de l’oficina abortiva d’Alacant o la persecució per part de VOX a les polítiques d’igualtat a la ciutat de València, junt amb els diaris assetjaments per part d’associacions provida a les clíniques on es pràctica l’avortament i on la Conselleria de Sanitat deriva les dones, són contraries a normativa, inclús, en alguns casos, comporten penes de presó”.

“El Govern autonòmic no pot romandre impassible davant d’estos atacs, sinó que ha de fer complir la llei, també la llei de Salut valenciana que obliga el govern valencià a procurar les condicions òptimes perquè es puga desenvolupar la interrupció de l’embaràs”, conclou la diputada valencianista.

Per a Compromís, el silenci que guarda el PP, tant per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Igualtat així com la Conselleria d’Ocupació o la Conselleria de Sanitat respecte a les retallades en polítiques d’ocupació i l’amenaça de les llibertats sexuals i reproductives de les dones, és una mostra evident de que per al Partit Popular la única cosa que cal protegir és el pacte PP-VOX per retindre la Generalitat, malgrat això siga a costa de les dones.