Bota al contingut principal

Fa unes setmanes el GRUP VAPF va repartir centenars de pamflets en pobles de la Vall del Pop on atacaven el diputat de Compromís Gerard Fullana per les seues opinions i accions jurídiques contra el macropai de Llíber, i no va sorgir efecte. Ara, la constructora del Macropai de Llíber dona un pas més en la pressió al representant a les Corts de la Marina Alta. El denuncia citant-lo a un acte de conciliació prèvia interposició d’una querella. A la constructora, que pretén alçar 500 xalets en el paratge de la muntanya, no li han agradat els vídeos que Fullana va elaborar per denunciar la situació i els efectes derivats d’esta operació urbanística. En el vÍdeo citat Fullana denuncia la destrucció de patrimoni natural a través d’un PAI que segons la coalició tindria importants irregularitats i per aquest motiu s’han interposat diverses demandes tant des de la coalició com des d’ajuntaments veïns governats per la mateixa.

“M’amenacen amb accions penals si no afirme en les meus xarxes socias que el PAI és totalment legal, cosa que no farem ja que de fet hem presentat diverses demandes denunciant irregularitats”, destaca Fullana. A més la constructora demana que el diputat retire les seues crítiques pel tall i la ubicació de seguretat privada en camins tradicionals i d’ús habitual de la ciutadania pels quals s’ha accedit històricament al cim del paratge. També denuncia la constructora la comparació de les seues accions com a activitats “pròpies de la màfia”, que el diputat va fer en relació a les pressions de la constructora a activistes o al propi diputat a través de diverses accions els darrers mesos o pel modus operandi en l’aprovació del projecte.

“Pretenen dictar-nos les opinions que hem d’escriure a les xarxes i dir als mitjans de comunicació, un fet absolutament repudiable l’any 2024 en una democràcia avançada, no és un fet aïllat i forma part de la mentalitat inherent a l’extrema dreta autoritària de limitar la llibertat i drets de la ciutadania per assegurar els negocis i privilegis que uns pocs tenen a costa de la majoria”, ha destacat Fullana.

Pressions de la constructora en un moment judicial determinant

Les denúncies i campanyes per a pressionar a activistes o  polítics en contra del macropai de Llíber arriben en un moment determinant als jutjats. Tres sales del contenciós-administratiu dels jutjats d’Alacant dirimeixen la paralització cautelar de tot el projecte per irregularitats en les obres del clavegueram, per irregularitats en la reparcel·lació i per l’element més determinant de tots: la falta de concessió hídrica de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a construir prop de 500 cases en un projecte que duplicarà les necessitats d’aigua de Llíber i que de continuar així deixarà sense recursos a la resta de la Vall del Pop. El diputat Gerard Fullana és un dels impulsors de les accions judicials que es dirimeixen en aquest moment als jutjats.

“Ja no només és una lluita mediambiental sinó que és una lluita per la democràcia i la llibertat. No donarem ni un pas enrere, no deixarem de denunciar amb llibertat contra la masacre mediambiental que s’està perpetuant a Llíber ni retirarem ni una sola de les demandes que hem presentat als jutjats”, ha destacat el diputat de la Marina Alta.

Així mateix Fullana també ha destacat que des del grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes i el grup de la Diputació d’Alacant s’estudien més accions judicials contra els diversos projectes que la Generalitat Valenciana està reviscolant. En el cas de la Marina Alta, Compromís ha denunciat l’emissió d’informes exprés per part del govern valencià els darrers mesos per accelerar i evitar la paralització en tribunals dels macroprojectes urbanístics de Llíber i Pego.