Bota al contingut principal

La Comissió Executiva de Compromís, reunida este dijous en la seu de València, ha aprovat concórrer amb Sumar en les pròximes eleccions europees del 9 de juny. En l’acord, la persona representant de Compromís ocuparà el tercer lloc de la llista, garantint així, segons pronostiquen les enquestes, un eurodiputat per a la coalició valencianista.

Com no pot ser d’altra manera, este acord haurà de ser ratificat per tota la militància en una consulta que s’iniciarà dissabte 13 d’abril fins dilluns 15, on s’obrirà el termini de primàries per a elegir la candidatura de Compromís a les pròximes europees. Les primàries seran obertes a tota la ciutadania i el termini d’inscripció s’iniciarà el pròxim dilluns dia 15 d’abril i la votació serà el dia 27 d’abril. 

Tal com han afirmat els portaveus de Compromís, “tindre una veu valencianista a Europa és fonamental per a defensar el camp valencià, els drets de les dones i les persones LGTBI i defensar el nostre territori davant projectes insostenibles com l’ampliació nord del port de València, la MAT o la degradació de la costa alacantina” ha manifestat Amparo Piquer.

Per la seua banda, Alberto Ibàñez ha posat l’accent en la necessitat d’aturar l’ona reaccionària que recorre Europa. “Vam frenar a l’extrema dreta en les Generals i ara ho farem al Parlament Europeu perquè la justícia social siga el centre de la política comú”.

Per últim, Paula Espinosa ha remarcat la importància d’estes eleccions en la lluita contra l’emergència climàtica. “Estes no són unes eleccions qualsevol. Un dels principals reptes que tenim és aconseguir que l’extrema dreta negacionista no arribe a dirigir les institucions europees encarregades de dur endavant les polítiques de lluita contra l’emergència climàtica. Ens juguem un futur just per a les pròximes generacions.”