Bota al contingut principal

Compromís dona suport a les mobilitzacions que s’han començat a emprendre a les EOI valencianes per l’anunci del Govern de Mazón de retallades en professorat i oferta de llengües.

La diputada de Compromís Nathalie Torres ha destacat que “la Conselleria del PP parla d’optimitzar, reorganitzar o reestructucturar quan en realitat el que ha anunciat són retallades pures i dures en professorat i oferta de llengües a les EOI”.

En este sentit, Compromís ha presentat una pregunta oral a Les Corts per tal què el conseller d’Educació comparega per a donar explicacions i “es deixe de circumloquis vergonyosos i tinga la valentia de dir al professorat de les EOI que volen retallar la plantilla i a l’alumnat que no tindran un amplia oferta de grups presencials de qualsevol de les 17 llengües que s’imparteixen a les escoles oficials d’idiomes valencianes”.

Nathalie Torres ha explicitat que “l’excusa de que hi ha més places que matriculats no cola i ho està demostrant l’alumnat que ja ha començat a queixar-se perquè es vol reduir, per exemple,  l’oferta d’euskera o castellà per a estrangers”.

A més, Torres ha recordat els milers de places de valencià i anglés gratuïtes que oferten les EOI per al professorat valencià mitjançant el programa PIALP, “una mesura que va implantar la Conselleria d’Educació dirigida per Compromís durant dues legislatures”.  

Des de la coalició valencianista s’ha recordat que “durant 8 anys de govern de Compromís en Educació, l’expansió de l’ensenyament d’idiomes per a la ciutadania ha estat destacat”.   Es van crear 9 noves EOI al llarg del País Valencià, fins a les 26 que hi ha actualment; també multitud de seccions noves; es va augmentar el professorat i també l’oferta d’idiomes fins arribar-ne a 17 (alemany, anglés, àrab, eusquera, francés, grec, italià, japonés, portugués, romanés, rus, xinés, neerlandés, finés, polonés, valencià i espanyol per a estrangers); sense oblidar la creació de l’EOI Virtual, la primera i única a tot l’estat.