Bota al contingut principal

El programa EMERGE, adreçat als municipis, possibilita, per una banda, l’increment de l’ocupació als pobles al contractar persones aturades, i per l’altra la prevenció d’incendis, ja que les brigades que es conformen netegen els termes i fan tasques de prevenció d’incendis.

Però, com denuncia la diputada Mònica Àlvaro, “el LABORA encara no ha convocat estos programes, tot i la gran demanda dels municipis que ja comencen a sospitar d’un possible retall en estes ajudes, que ja arriben tard. De fet, els pobles han d’engegar els  programes selectius de contractació, adequar el material de les brigades, fer la formació, etc i si el LABORA continua retardant esta convocatòria, tot això anirà en detriment de la prevenció d’incendis i ja hem vist com els incendis són una problemàtica important per als municipis”.

Àlvaro ha manifestat que “el Conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira,  està més preocupat en retallar a les Escoles Oficials d’Idiomes o en treure endavant lleis contra el valencià, que en ajudar a la prevenció d’incendis i supervivència dels pobles”.

Des de Compromís es denuncia que este retràs en la convocatòria dels EMERGE incrementa dia a dia el risc d’incendis perquè les brigades de prevenció no es posen en funcionament, i desgraciadament la sequera i les altes temperatures d’enguany converteixen els nostres termes municipals en un polvorí i sense les brigades dels EMERGE no es pot fer un manteniment adequat.

A més, Àlvaro recorda “que el Conseller Rovira té damunt la taula una proposta de Compromís, perquè els EMERGE es puguen obrir durant tot l’any i no solament als mesos d’estiu,  incrementant així l’ocupació en els pobles menuts, i minimitzant el risc d’incendis gràcies al treball d’estes persones”.

La portaveu d’Ocupació de Compromís ha manifestat que, “davant del retall en prevenció d’incendis que no només afecta als bombers, sinó també als municipis als que se’ls ha disminuït considerablement el finançament per a la prevenció d’incendis, el Govern de Mazón s’està comportant com un piròman amenaçant amb foc a tots els nivells. Per això, urgeix convocar, de manera imminent, el programa EMERGE que els ajuntaments estan esperant”.

Compromís a més, ha instat al Conseller Rovira a periodificar totes les ajudes que te pendents el LABORA i a no dilatar ni un dia més, la convocatòria del programa EMERGE, recordant que l’anterior govern del Botànic va anar incrementant la partida pressupostaria d’este programa, any rere any, fins arribar als quasi 19 milions d’euros i la concessió a més de 290 municipis valencians,  conscient de la bona acollida i bon funcionament als municipis que el porten endavant.