Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i portaveu de Sanitat, Carles Esteve, ha lamentat que la reversió de l’Hospital de Manises, que tornarà a ser de gestió pública el pròxim 7 de maig, “no vinga acompanyada de l’augment de plantilla necessari que millore la pèssima situació de l’atenció primària que ha deixat l’empresa concessionària”.

Segons explica Esteve, “Sanitat ha anunciat que hi haurà 400 noves incorporacions de personal per a l’àrea de Manises, a més de la subrogació del personal existent, el que és una xifra del tot insuficient perquè només suposa un augment del 20% d’una plantilla que es troba molt per davall de les ràtios dels serveis sanitaris de la resta d’hospitals públics”.

“El mateix va passar amb el departament de Dénia on el govern de PP i Vox aprovà un augment del 16% de la plantilla, que encara no s’ha cobert. Unes situacions les de Dénia primer i ara Manises que contrasten amb el que va fer el govern del Botànic amb les reversions d’Alzira i Torrevella, on la plantilla es veié augmentada en un 31 i un 58% respectivament, per equiparar-la a la resta d’hospitals públics”.

Per al parlamentari “és important que recordem que no basta sols amb revertir el fracassat model de gestió privatitzada que arrastrem de l’època Zaplana, la nova gestió pública d’eixes àrees sanitàries ha de ser de qualitat”.

Un dels problemes més greus de la gestió privada d’estos hospitals és que per assegurar els beneficis màxims, les empreses concessionàries situen els equips de personal sanitari sota mínims. “Un exemple d’ara mateix que mostra la dimensió del problema: una pacient de l’Hospital de Manises ens ha fet arribar que ahir demanà cita per a radiologia i li l’han donada per al 8 de gener del 2025. Una situació inacceptable que ha de fer rectificar al conseller Marciano Gómez per augmentar el reforç de plantilla aprovat”.

Des de Compromís es calcula que a les 400 places de reforç anunciades hui caldria afegir-ne unes 300 més per a què la ciutadania dels 14 municipis del departament de Manises tinga, per fi, la mateixa atenció que la resta.