Bota al contingut principal

Compromís ha presentat 10 propostes per a ampliar i millorar el servei de rodalies al País Valencià i donar servei a 300.000 valencians i valencianes més amb 14 noves estacions”. Entre les noves propostes el diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats/as i portaveu de la Comissió de Transports, Alberto Ibáñez, ha subratllat “la creació d’una nova línia des de València fins al Port de Sagunt i des d’Alacant fins a Torrevella, l’ampliació de la línia de Gandia fins a Dénia, la recuperació de la línia Utiel fins a Camporrobles i la integració dins dels nuclis de rodalia de les línies fins a Vinaròs, Alcoi i Villena. No obstant, com a mesura transitòria es proposa la creació d’un servei combinat tren-bus entre Gandia i Dénia, Sagunt i el Port de Sagunt, i per últim, Nules-La Vall d’Uixó.

Així mateix, Ibáñez ha exigit al Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible acabar d’executar l’actual Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana 2017-2025. En aquest sentit, el diputat de la coalició valencianista ha assenyalat la importància de finalitzar “de la forma més ràpida, tots els projectes pendents com la construcció de la variant de Torrellano que connecte amb l’aeroport d’Elx-Alacant, el desdoblament de la via Cullera-Gandia i l’Alcúdia-Moixent, l’electrificació de València-Utiel i acabar amb la instal·lació del tercer carril València-Castelló i desenvolupar el túnel passant de València”.

“També millorar l’accessibilitat dels serveis, la confortabilitat de les estacions, la digitalització i la intermodalitat amb altres mitjans de transports com la bicicleta”, ha conclòs.