Bota al contingut principal

Els diputats de Compromís a Les Corts, Nathalie Torres i Gerard Fullana, s’han reunit amb la regidora de Serveis socials de l’Ajuntament de Xaló, Lara Avellà per abordar el bloqueig del Govern de Mazón a la construcció del Centre de Dia de la Localitat.

Cal recordar que en març de 2023, l’aleshores president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, del PP, i la vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas, de Compromís, van signar un conveni pel qual s’acordava construir un Centre de Dia a Xaló amb fons econòmics de les dues institucions.

Un any després, l’Ajuntament de Xaló ha rebut la notificació de l’actual president de la Generalitat, a través de la consellera Susana Camarero, explicitant que no anava a finançar esta necessària infraestructura per al poble.

Segons la regidora de Xaló, Lara Avellà, “estem molt indignades, ens volen prendre el pèl, però lluitarem perquè el veïnat de Xaló tinga sí o sí el Centre de Dia. És una prioritat màxima per al nostre poble, que té els mateixos drets que qualsevol altra”.

L’equip de govern municipal de Compromís a Xaló presentarà una moció al Ple de l’Ajuntament i en este sentit Avellà ha explicitat que “veurem què vota el PP a la nostra proposta de continuar amb la tramitació del Centre de Dia, després de que tingueren la poca vergonya de presentar-se amb càrrecs del seu partit pel poble, mentint al veïnat i dient que no patiren, que es faria la infraestructura, mentre rebíem la notificació de que el Govern de Mazón es nega a invertir els diners que estaven consignats”.

En la reunió amb els diputats de Compromís s’han acordat les línies d’actuació per “exigir a Mazón que complisca amb la gent de Xaló”. D’una banda, s’està estudiant la possibilitat d’anar als tribunals i, de l’altra, Compromís ja ha registrat diverses preguntes a Les Corts per tal què la consellera Susana Camarero responga.

La portaveu de Polítiques  Socials de Compromís al parlament valencià, Nathalie Torres, ha explicat que “la nostra tasca se centra en donar suport i posar a l’abast dels pobles que estan sofrint estes flagrants retallades de Mazón tots els mecanismes perquè el govern del PP i Vox reta comptes davant de tanta promesa incomplida. En el cas de Serveis Socials, la consellera Camarero, s’ha dedicat a dinamitar el pla per a construir una bona xarxa pública i de proximitat de centres de dia i residències. Retallar és la seua  prioritat i per això hem demanat la còpia íntegra de l’expedient relatiu al Centre de Dia de Xaló i totes les comunicacions, així com que ens informen sobre les raons tècniques per no dur endavant el projecte”.

El diputat de Compromís, Gerard Fullana ha volgut recordar que “Carlos Mazón no és de fiar i ens ho demostra cada dia. No treballa pel benestar de les persones, el seu interès se centra en afavorir als més rics i, quan se tracta d’un servei tan necessari com un centre de dia públic per a les persones majors d’un poble, elimina el pressupost assignat i se queda tan tranquil”.

“L’obsessió del PP per perjudicar Xaló ve de lluny,  va passar quan van boicotejar la construcció de l’escola durant 20 anys i també quan vam haver d’anar als tribunals per la denegació de subvencions hídriques. Ara constaten que el Centre de Dia de Xaló no és una prioritat per a ells”, ha destacat Fullana. El diputat de Xaló ha criticat també que les retallades afecten a la comarca també en educació perquè “han retallat el 40 % del pressupost i en estos moments ja hi ha desenes de projectes i obres d’escoles paralitzats”.