Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei en les Corts per instar a la cambra a condemnar els usos espuris de la justícia i dels mitjans de comunicació per tal de desprestigiar als adversaris polítics, i reclamar el Consell que promoga les actuacions necessàries per a protegir la democràcia i el correcte funcionament de la justícia contra el seu mal ús i qualsevol practica de lawfare.

Com explica la portaveu adjunta, Isaura Navarro, “el cas contra Mónica Oltra ja ha passat a la historia de la gran infàmia política, jurídica i mediàtica d’este país. Davant d’un cas tan greu d’assetjament públic i polític com el patit per la nostra companya, en què s’ha perseguit fins a la sacietat a una persona completament innocent i se li han dit barbaritat absolutes, calumniant-la fins i tot dins del parlament valencià, és necessari que les Corts Valencianes, on resideix la sobirania del poble valencià recuperen un poc de dignitat condemnant els usos espuris de la justícia i dels mitjans de comunicació per a desprestigiar als adversaris polítics”.

“No tot val en política, com a conseqüència d’eixa persecució patim un govern il·legítim perquè varen guanyar les eleccions després d’haver destrossat a una persona que era innocent. Eixa ha sigut l’estratègia de Partit Popular i Vox i des de Compromís volem que les Corts ho condemnen”.

El Consell té l’obligació de protegir la democràcia i el correcte funcionament de la justícia per evitar els casos terribles de lawfare com els que s’han patit des de Compromís, en processos que un a un, el 100%, han quedat arxivats. “Ha sigut una persecució dels nostres càrrecs que només gestionaven impulsant polítiques per a les persones, per a l’interés general. I és això el que Partit Popular i Vox no soporten, ells són de polítiques per beneficiar interessos d’uns pocs, dels especuladors que destruixen els nostre territori”, ha afegit Navarro.

Estem parlant d’un trencament de la democràcia quan et carregues la independència judicial per a utilitzar la justícia per acabar amb el teu adversari polític, perquè amb arguments, amb fets reals, no pots derrotar-lo. Aleshores crees mentides i calumnies per aconseguir-ho. No es pot passar per alt que Vox, que està ara mateix en el govern valencià, ha sigut acusació popular contra Mónica Oltra. La justícia accepta unes acusacions populars en frau dels principis que han de guiar la intervenció processal de tercers no perjudicats, que en realitat només busquen l’escarni públic i acabar amb adversaris polítics, i en cap cas justícia.

L’extrema dreta, amb la connivència de la dreta parlamentaria i organitzacions i associacions afins, juntament amb la necessària vinculació dels interessos econòmics i mediàtics, van possibilitar un escarni públic menyspreable. Finalment l’auto judicial d’arxiu deixa ben clar que el procediment que es va desenvolupar des del principi no estava fonamentat en cap indici real i concret. Un cas rotund de lawfare creat amb la única finalitat d’eliminar una adversària política, una persona que s’havia enfrontat al poder i estava establint mecanismes de canvi i transformació social democràtica.