Bota al contingut principal

Compromís ha exigit hui al Govern modificar la Llei d’Arrendaments Urbans per a poder incloure els contractes indefinits de lloguer per a frenar la pujada desorbitada de preus i donar major estabilitat a les famílies, arrelament en els barris i combatre la precarietat. 

“Espanya encapçala el rànquing de països d’Europa amb major nombre de persones inquilines en risc d’exclusió social, un 45%. Per això, és vital ampliar el parc públic d’habitatge i apostar per donar major estabilitat als lloguers. Aprenguem d’altres països, el model alemany, similar al suís o austríac, frena l’especulació, evita la pujada de preus i aporta estabilitat a llarg termini perquè les famílies gaudisquen d’arrelament en els barris i suport comunitari”. Ha manifestat el diputat Alberto Ibáñez en la Comissió d’Habitatge i Agenda Urbana. 

Així mateix, Ibáñez ha subratllat que “cal entendre l’habitatge com un dret i no com un actiu financer que rebenta els nostres barris”. “Els contractes indefinits, excepte causes taxades per llei de necessitat dels propietaris, permeten que el lloguer no siga només una obligació per necessitat, sinó una forma majoritària i interclassista per a garantir el dret a un habitatge digne. Dret no a posseir uns pocs, sinó al fet que tots puguen disposar d’habitatge. Es tracta d’una mesura que no requereix de més inversió pública, sinó de valentia del PSOE. Ompliguem el punt i seguit de contingut. No frustrem més”, ha defensat Ibáñez.


En aquest sentit, el diputat de la coalició valencianista en el Congrés ha conclòs que “l’increment del preu del lloguer en tota Espanya, amb València al capdavant, és insostenible en democràcia. Cal intervindre, frenar l’especulació, deixar de subvencionar el rendisme i fomentar el lloguer públic o privat raonable. Tristament, mentre no es fa res, els lloguers engulen la pujada del SMI i la millora de drets laborals”.