Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mònica Àlvaro registrà una pregunta parlamentaria dirigida al Consell per advertir de la existència d’una sèrie de pàgines web que de manera fraudulenta es feien passar per SITVAL i cobraven els usuaris¡ de les ITV per oferir-los una falsa cita prèvia a les diferents estacions del territori valencià.

En la seua resposta la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, assegura que posaren una denúncia davant la Policia Nacional i, com a resultes, eixes webs han quedat inoperatives. “No obstant això, qualsevol persona que faça ara una búsqueda en Google per a demanar una cita en les ITV pot comprovar que estes webs, que han muntat un negoci fraudulent per aprofitar la desesperació de la gent perquè les ITV no els donen cita, segueixen funcionant, fent pagar als usuaris per cites inexistents”, ha denunciat Àlvaro.

A més, en la pregunta parlamentària la diputada de Compromís demanava al Consell la informació oficial de les llistes d’espera que manté cada estació d’ITV. En la seua resposta, amb data del 14 de maig, la Consellera dona unes dades que no s’ajusten a la realitat. Per exemple mentre la Conselleria assegura que la ITV de Vila-real està realitzant una assignació de cites a 28 dies, la realitat és que qualsevol usuari pot comprovar ara mateix que eixa estació està col·lapsada i en sol·licitar-ho no ofereix cita per a cap dia. I el mateix ocorre amb qualsevol altra estació, no complint-se així cap de les dades de la llista d’espera que aporta la Conselleria. 

“És vergonyós que davant esta situació caòtica, la consellera Montes, actue com si no portara ja quasi un any al front de la gestió de les ITV, anunciant ara plans i contractacions. Què ha fet durant els darrers mesos per a què les ITV funcionen correctament? Res. La seua innacció és la culpable del gravíssim caos que estan patint les ITV. Suposem que el Consell de PP i Vox s’ha passat tot este temps plantejant-se si tornar a privatitzar-les, per a emular el pelotazo de Zaplana, en compte d’invertir en les ITV allò que necessiten”.

“Des de Compromís, instem a Montes a resoldre immediatament el problema de l’estafa de les cites amb les ITV i a respondre, amb la veritat per davant, del caos que ha generat des de la seua arribada al govern” , ha conclòs Àlvaro.