Bota al contingut principal

El síndic de Compromís ha anunciat que en el Ple de les Corts d’esta setmana Compromís ha presentat una moció en la qual insta al president Carlos Mazón que “cesse de forma immediata el pitjor conseller d’Educació de tota la nostra història democràtica”.

Quasi un any després de què José Antonio Rovira assumira la cartera d’Educació, la comunitat educativa valenciana ha convocat una vaga per les preocupants conseqüències sobre l’ensenyament públic valencià en les diferents àrees de gestió educativa. Es tracta d’un atac directe a l’educació pública i de qualitat per la manca d’una gestió eficaç en el dia a dia de la Conselleria, la mercantilització de l’educació valenciana, la polarització i confrontació amb la comunitat educativa i les retallades generalitzades.

“En menys d’un any han desmantellat l’educació pública valenciana i tenen al davant una vaga de la comunitat educativa el dijous 23 de maig a la qual donem el nostre màxim suport”, ha asseverat Joan Baldoví.

A més, ha remarcat que “pel bé del sistema educatiu valencià, cal que cessen a un conseller que vol implantar una llei que impedeix que l’alumnat aprenga en valencià, una llei d’esquenes a la comunitat educativa, en contra de criteris pedagògics dels màxims experts en la matèria, absolutament ideològica i sense el consens de ningú”. 

“És impossible fer-ho pitjor: retallada generalitzada de construcció d’escoles; retallada d’unitats educatives en centres públics, que equival a menys professorat per a més alumnes per aula; amb una llei de confrontació educativa amb efectes letals per a l’aprenentatge en valencià; o el desastre segregador del districte únic”, ha remarcat el portaveu d’Educació de Compromís.

Gerard Fullana ha afegit que “tot açò és conseqüència d’una política de mercantilització de l’educació valenciana contra la dignitat de l’escola pública, que és l’única que garanteix la llibertat de les persones que, nasquen on nasquen, tinguem la mateixa igualtat d’oportunitats”.

En la proposta de resolució perquè els grups parlamentaris voten s’insta al president de la Generalitat Valenciana que cesse al conseller d’Educació, Universitats i Ocupació per la seua manca de diàleg, de gestió i la presa de decisions extremadament greus per a garantir un sistema educatiu valencià de qualitat.