Bota al contingut principal

Les joventuts de Compromís han presentat este dimecres la campanya “Plantem cara contra la precarietat” per a reclamar condicions laborals dignes per als estudiants en pràctiques, sous d’acord amb les tasques que desenvolupen i la garantia de fomentar les igualtats a les empreses. 

Així, des de Joves PV-Compromís s’ha dut a terme diferents accions per les principals universitats valencianes on han presentat un gran xec on es pot llegir la xifra 396.141.840€, que indica els diners que s’estalvien les empreses al no pagar un salari mínim interprofessional als estudiants que treballen en pràctiques.

“Les pràctiques són sovint l’única manera d’entrar al món laboral o un tràmit obligatori dels estudis, i han esdevingut una forma de precaritzar més encara la classe treballadora” ha denunciat la candidata jove de Compromís – Sumar al Parlament Europeu, Yurena Hueso.

En este sentit, Hueso ha anunciat que des de la coalició es presentarà una directiva europea que prohibisca les pràctiques no remunerades i regule els períodes, la remuneració i l’accés al sistema de protecció social, ampliant, a més, el Programa de Garantia Juvenil per a proporcionar oportunitats laborals i formatives justes i dignes. “Ha arribat el moment de posar fi a esta dinàmica perversa contra els drets laborals de les persones més joves”.

Tal com defensa la candidata,“és imprescindible tindre a Europa amb una veu valenciana que puga defensar els interessos de les persones joves, en un context que els estudiants que fan pràctiques troben condicions laborals vergonyoses”, i ha remarcat que “açò és un problema que s’ha de posar ja damunt la taula per a garantir els drets dels becaris valencians i de tota Europa.”