Bota al contingut principal

Les joventuts de Compromís han estés més de 600 samarretes este dissabte a la platja del Gurugú de Castelló de la Plana, per recordar a les 30.439 persones migrants que han perdut la vida creuant el Mediterrani des de l’any 2014. Una acció que tal com ha manifestat la candidata jove de Compromís-Sumar, Yurena Hueso, “s’ha fet com a denúncia a les polítiques anti migratòries de la Unió Europea i els països que la conformen”.

“No podem tolerar que el Mediterrani continue sent un cementeri per la inacció dels governs europeus. Nosaltres ens oposem  a l’Europa que maltracta i expulsa a les persones migrants, refugiades i demandants d’asil” i ha insistit que “amb els drets fonamentals i amb la seguretat humana no es juga”.

Per la seua part, el candidat de Compromís-Sumar a les eleccions europees, Vicent Marzà, ha recordat que la política migratòria actual de la Unió, marcada pel nou Pacte de Migració i Asil, “havia de servir per a  reforçar el Sistema Europeu Comú d’Asil i assegurar més solidaritat dins la Unió Europea”, i ha afegit que este pacte és “una victòria de les extremes dretes europees que esmenarem al Parlament Europeu per assegurar una gestió de migració garantista, solidària i amb ple respecte dels drets humans”.

En este sentit, Marzà ha informat que des de Compromís-Sumar es reclamarà la posada en pràctica d’un mecanisme de desembarcament segur en les nostres costes i de reubicació una vegada recepcionades les embarcacions a la Unió Europea, i impulsaran el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers, com ara el de Sapadors a València a tota la Unió Europea.

Ambdós candidats han coincidit que a la Unió Europea s’ha d’exigir el respecte als drets humans amb polítiques coherents i humanitàries, i han insistit que el proper 9 de juny s’ha de votar contra el racisme, el supremacisme, la xenofòbia i la militarització de les fronteres.