Bota al contingut principal

El candidat de Compromís-Sumar al Parlament Europeu, Vicent Marzà, ha reivindicat a Borriana la necessitat de blindar els drets de les dones i les persones LGTBI+ a tota la Unió Europea per a contrarestar les polítiques d’odi impulsades per la dreta i l’extrema dreta allà on governen.

“Veiem amb preocupació com els moviments feminista i LGTBI+ s’han convertit en un nou enemic per a la internacional de l’odi i de la por que promoguen les forces de dreta i extrema dreta globals, i que ací estan ben representats en el govern de Carlos Mazón, un govern amb membres que neguen la violència de gènere i promouen l’odi les persones LGTBI, o el govern de Borriana” ha manifestat Marzà.

Així, el candidat valencià ha avançat que des de Compromís-Sumar es treballarà per ampliar els drets, defensant la inclusió del dret a l’avortament a la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, i promoguent que la normativa europea elimine la prohibició  de l’avortament a la legislació penal dels estats membres.

A més, s’exigirà que la Unió Europea garantisca l’acolliment de persones perseguides per la seua orientació o característiques sexuals, d’identitat o d’expressió de gènere, i s’impulsarà una normativa perquè el delicte de sexe no consentit i les violacions siguen crims en tota la Unió Europea. 

“No permetrem que PP i VOX al Parlament Europeu ens facen retrocedir en drets i llibertats, com estem veient al Consell, les Corts i també ací a Borriana, amb un ajuntament que fa passar vergonya als borrianencs i borrianenques i al conjunt dels valencians amb les seus polítiques de l’odi, com la censura indecent a llibres i pel·lícules en esta mateixa biblioteca. Davant del seu odi, la nostra força per a plantar-los cara i avançar en drets i llibertats” ha conclòs Marzà.