Bota al contingut principal

El portaveu d’Educació de Compromís a Les Corts, Gerard Fullana, s’ha pronunciat sobre la decisió unilateral del conseller José Antonio Rovira de suspendre el concurs de trasllats del professorat.

Fullana ha acusat a PP i VOX “d’haver enviat al col·lapse i la fallida a la Conselleria d’Educació en tan sols 10 mesos de gestió” i ha mostrat  “tot el suport als docents afectats, que es voran obligats cobrir distàncies quilomètriques cada dia per a poder treballar i que no podran optar a una plaça definitiva prop de casa”.

“La fallida en les adjudicacions d’inici de curs, el caos en el transport escolar, el retard en les substitucions, la probable retallada de 3.000 docents per al curs que ve i el bloqueig per a contractar-ne a 2.000 més, la paralització d’Edificant, la supressió de 206 unitats educatives públiques, el retard en la matriculació, la legislació lingüística per urgència que és un atac caníbal al valencià i ara el col·lapse del concurs de trasllats és un resum d’estos 10 mesos de gestió de la Conselleria d’Educació”, ha explicat Fullana.

El portaveu d’Educació de Compromís ha afegit que “cal sumar les dificultats que tindran els 11.000 docents per a optar a una plaça a prop en el pròxim concurs estatal, donada la major competència i que molts d’ells hauran d’esperar dos anys fins al següent concurs autonòmic”.

Des de Compromís s’ha explicitat que “l’augment de les comissions de serveis no soluciona el problema i genera una inestabilitat de plantilles sense precedents”.

En este marc, s’ha anunciat  que es presentaran accions parlamentaries per a compensar els i les afectades i que la coalició estudiarà mesures legals sobre esta supressió.