Bota al contingut principal

El candidat de Compromís-Sumar, Vicent Marzà, ha proposat durant la seua visita al municipi de Manises, una revisió de la legislació europea per a introduir criteris més clars i exigents en les Declaracions d’Impacte Ambiental amb l’objectiu d’impedir projectes nocius per a la ciutadania, com és l’ampliació de l’aeroport de Manises, un aeroport que es troba a menys d’un kilòmetre del municipi.

“No és pot ampliar l’aeroport ni multiplicar els vols nocturns en contra dels veïns i veïnes de Manises i els municipis del voltant. En contra de la seua salut i del seu descans. Per això, ens sumem a les reivindicacions de les persones que han de conviure dia a dia amb les molèsties del soroll i la contaminació que causa esta infraestructura en la seua vida. Unes molèsties que des del govern de Mazón volen incrementar, i el que pitjor, imposar també a les nits, fent el descans un infern per a milers de persones” ha lamentat Marzà.

Per això, el candidat valencianista ha assegurat que treballarà perquè la Comissió Europea prioritze el ferrocarril i acabe amb tots els vols curts substituint-los per una xarxa de trens ràpids nocturns.  “No podem entendre com en un context on és absolutament imprescindible reduir emissions de CO2 continuem en un model de creixement descontrolat d’infraestructures, un model obsessionat amb el número de turistes sense tindre en compte les conseqüències per a les persones i el medi ambient”.

Per últim, Marzà ha anunciat que reclamarà un calendari d’execució urgent del Corredor Mediterrani per a millorar la competitivitat de les empreses valencianes, impulsar la nostra industria i canviar el model productiu per no dependre del turisme com a eix de l’economia valenciana. “Anem a plantar cara contra qui paralitza l’impuls de la nostra indústria i aposta només per un model econòmic que perpetua la precarietat, atempta contra el medio ambient i s’obssessiona amb multiplicar el número de turistes per a benefici de les grans multinacionals”.