Bota al contingut principal

El portaveu d’Educació de Compromís, Gerard Fullana, ha valorat les últimes rectificacions que la Conselleria d’Educació “està fent sobre la marxa com a colofó al pitjor curs de política educativa que se recorda”.

El diputat de Compromís ha fet esta valoració en relació a la rectificació filtrada a un mitjà de comunicació per part del Govern de Mazón respecte al punt discrecional racista del decret d’admissió del PP i ha recordat que “tot açò ho vam recordar fa un mes i mig en seu parlamentària i vam advertir al PP i al conseller Rovira que passaria”.

“En un govern normal l’actual conseller d’Educació del PP no estaria ja en eixe càrrec de tanta responsabilitat i que afecta a tantíssima gent”, ha explicitat Fullana i ha continuat, “constatem que el decret d’admissió del PP és en sí racista i segregador i el nostre recurs al TSJCV obliga a rectificar a Mazón respecte al punt racista del procés d’admissió. Cal que tot el decret se derogue el més aviat possible”.

En esta línia, des de Compromís s’ha constata que “el nostre recurs al TSJCV i l’admissió per part del tribunal ha tingut una primera reacció clara: queda clar que teníem raó i que el PP va aprovar un decret d’admissió que era un colador de mesures racistes, en contra de les famílies amb menys recursos i per a segregar segons la ideologia. L’únic motiu pel qual està rectificant és pel recurs al TSJCV de Compromís i la pressió de les famílies. Ho sabien perfectament, però no ha colat. Esperem que el TSJCV tombe la norma, que és d’extrema gravetat”. 

Cal recordar que el decret d’admissió és molt important perquè regula les pautes que han de seguir les famílies per matricular els fills i filles al sistema educatiu valencià.

Tenim raons de pes per acompanyar la comunitat educativa valenciana i lluitar per a derogar una normativa que promou escoles i alumnes de primera i de segona, com si l’educació fora una competicióMazón ha promogut una normativa, a més,  que mercantilitza l’educació i que denigra la xarxa de l’ensenyament públic. Hem recorregut als tribunals per a paralitzar una actuació que té massa de conveniència ideològica pròpia de l’extrema dreta i res per a assegurar una xarxa de centres educatius on tots tinguen els recursos que calguen per assegurar una qualitat educativa òptima i una bona atenció personalitzada a l’alumnat”, ha explicat Gerard Fullana.